Gams

perjantai 9. lokakuuta 2015

Sarjakuvaa ja sirkustelua: Sirkus Rinkeli


Anne Muhosen ja Tiina Konttilan uunituore sarjakuva-albumi Sirkus Rinkeli on sympaattinen, selkeästi lapsille suunnattu uutuus, joka sulattaa sydämen peppipitkätossumaisella elämänfilosofiallaan ja veikeällä hahmosuunnitelullaan.

Sirkus Rinkelin heikkoudet sarjakuvana ovat lähinnä sirkuksen geneerisyys lastenkirjamiljöönä, muutama sivun vaikea ruutujako ja muutamien isompien ruutujen perspektiiviongelmat. Aikuislukija ehkä kaipaisi myös intensiivisempää draamankaaren rakentamista. Vahvuuksia ovat ehdottomasti hahmojen hurmaava, lähes animaatiomainen ilmeikkyys, värien käyttö ja koko albumin mietitty visuaalinen ilme. Tarinana sarjakuva on myös miellyttävä lukea. Kerronta ja huumori sulauttavat teoksen länsimaiseen lastenkirjaperinteeseen, mutta uniikkejakin ideoita löytyy monia.

Lähde ja kauppa
Oli hauskaa lukea pitkästä aikaa lapsille tehtyä sarjakuvaa. Genre ei tekijöilleen ole helppo, vaikka siltä ensivilkaisulla näyttääkin; kliseisiin on helppo upota. Siihen nähden Muhonen ja Konttila onnistuvat mielestäni oikein mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti