Gams

lauantai 19. tammikuuta 2013

Rimanaloitus

Mietiskeltyäni päiväkausia mahdollisimman kliseevapaata tapaa aloittaa uusi blogi, tulin vihdoin siihen tulokseen, ettei sellaista tapaa ole. Uuden blogin korkkaamiseen tuntuisi pikasilmäilyn perusteella olevan blogosfäärissä kaksi tapaa: kankean itse-esittelyn kirjoittaminen (nimi, ikä, jotain epätoivoista räpellystä harrastuksista ja muusta) tai suoraan asiaan meneminen eli ensimmäisen, asiapitoisen merkinnän iskeminen pöytään heti kättelyssä ilman sen kummempia lässytyksiä omasta itsestä. Kumpaa tapaa sitten päätyisinkään siis käyttämään, vaikuttaisin kuitenkin auttamattoman kliseiseltä.

Esittelytekstien funktio blogien alussa on minulle itselleni vähän hämärä juttu: tuo haloefektein varustettu ensimerkintä jää ajan kuluessa kuitenkin kaiken sen päälle satavan postausromun alle ja myöhemmin blogin pariin mahdollisesti löytävät tahot eivät siihen todennäköisesti koskaan törmää (tai mistä minä tiedän miten paljon ihmiset blogiarkistoja kaivavat). Päätinkin säästää itseni esittelytekstin kirjoittamiselta ja sen sijaan uudistin Blogger-profiilini kuvaustekstin ja kävin tunkemassa pari uutta lempibändiä ja -kirjaa Tietoja minusta-kohtaan. Jokaisen aiheesta kiinnostuneen siis ohjaan tutustumaan tuohon hienoon, upean säihkyvään profiiliini tarkemmin!

Blogista haluan kuitenkin jotain sanoa. Tämä ihkauusi, pari päivää sitten luotu Varpussaari-blogi, jonka vuoksi olen käynyt ihan uskomattoman paljon sisäisiä dialogeja blogien olemuksesta ja tarpeellisuudesta, on itsenäinen jatko-osa vanhalle blogilleni Kiepsahdus. Tämä on myös koko bloggaushistoriani ensimmäinen blogi, jonka nimen tarkoite ei ole epämääräisen abstrakti sössömuusi, jossa ei ole päätä eikä häntää. Varpussaari on ensimmäinen konkreettinen paikannimi, jonka blogini nimeksi olen koskaan hyväksynyt - kyseessä on siis lähes historiallinen tapahtuma!

Sisällöltään Varpussaari todennäköisesti tulee vastaamaan melkolailla sitä linjaa, jota sen edeltäjässä etsin viimeisen vuoden aikana. Päivitystahdin yritän pistää pysymään kuolintuskissaan kituvan kampelan vääntelehtyä (jota edellisen blogin päivitystahti aikalailla on vastannut viime aikoina) reippaampana. Kiepsahduksen puolelta saatan jotain sisältöjä tänne siirtää, mutta se tuskin ketään haittaa. Tähän hienoon lukijalupaukseen onkin hyvä blogin ensimmäinen merkintä päättää. Katsellaan, jos saisin inspiraatiota kirjoittaa aktiivisemmin nyt, kun uusi blogi on vihdoin pystyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti