Gams

torstai 23. toukokuuta 2013

Aikaa kaksi viikkoa

Yksi suosikkielämänohjeistani on "Tee joka päivä jotain uutta.". Koska olen peruspessimisti luonteeltani, tulevaisuuden stressaaminen ja vanhojen asioiden vatvominen ovat asioita, joista ei ihan niin vain päästetä irti muutamaa päivää pidemmiksi ajanjaksoiksi. Kaikki hetkessä elämisen ohjeet ovat minulle siis täysin hyödyttömiä - saan niistä vain huonon omantunnon. Mutta neuvossa tehdä "jotain uutta" jokaikisenä elämänsä päivänä on jotain uskomattoman siistiä.

Eräs neuvon hienouksista on sen plastisuus, venyvyys, muokkautuvuus sekä ihanteellinen saivartelun mahdollisuus, jonka se tarjoaa. Ensiksikin, miten määritellään "jokin uusi"? Pitääkö mennä kategoriaan "super extreme" ja ryhtyä hyppimään silloilta, tekemään benji-hyppyjä, harrastamaan syvänmerensukellusta, tutustumaan kymmeneen uuteen ihmiseen viikossa, kirjoittamaan vuosituhannen syvällisintä romaania vai riittääkö, että katselee elämää ihan pikkaisen vaihtoehtoisemmin silmin ja alkaa valita toisin kuin yleensä?

Kun venytetään ja vanutetaan, saadaan ihan pieniinkin arkijuttuihin ihan uutta sävyä: "Voi kyllähän minä olen kirjastossa käynyt satoja kertoja - en vain ole ennen mennyt sinne tätä reittiä!" tai "No totta kai ruokaa laitan melkein joka päivä, mutta enpä ole kertaakaan laittanut punajuuriaurajuustopataa!". Saivartelu on ihmismielen huikeimpia lahjoja. Miten muuten kuin saivartelemalla muka saa puuduttavat kouluhommatkin tuntumaan ihan uusilta jutuilta? "Onhan sitä elämänsä aikana kirjoittanut satoja esseitä - mutta tästä aiheesta en koskaan!".

Tein sunnuntaina päätöksen elää kaksi seuraavaa viikkoa siten, että teen jokaisena päivänä jotakin uutta. Pistin parille ihanalle ihmiselle viestiä aiheesta ja kyselin, mitä kannattaisi tehdä.Sain vastaukseksi, että minun pitäisi mm. ostaa jäätelö ja lahjoittaa se jollekulle tuntemattomalle, kehua vastaantulijan kenkiä, alkaa jutella mukavia puhelinmyyjälle, puolustella perussuomalaisten näkemyksiä, kiivetä katolle punkkua mukanani, ryhtyä Punaisen ristin vapaaehtoistyöntekijäksi, ostaa (halpa) vaatekappale, jota inhoan ja toivoa, että alan pitää siitä, katsoa Game of Thronesin kaksi ensimmäistä tuotantokautta, leipoa, tehdä kynttilöitä, koota kirja, tehdä kynttilänjalka, istuttaa kukkia, perustaa yrttipuutarha tai kasvimaa, lähteä kävelylle ilman päämäärää, hakea tosi tv-sarjaan, tehdä ja syödä jotain uutta ruokaa. Vähän on tämän listan toteuttaminen jäänyt, mutta kaikkea muuta on kyllä tullut tehtyä. Mitä tuo "kaikki muu" sitten sisältää, selvinnee puolentoista viikon kuluttua~

3 kommenttia:

  1. Rakas Hanna, olet inspiroiva! Toivotan onnea ja menestystä projektille, jään mielenkiinnolla odottamaan raporttia :)

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos Meri-kultaseni <3 Et usko, miten paljon inspiraatiota olen tähän sinusta saanut~ Raporttia tulee, kun kirjoittamaan ennättää :D

    VastaaPoista
  3. Haastoin sinut Meriltä saamallani haasteella. Pimpom.
    Luen blogia kunhan pääsen taas kunnollisen netin äärelle. *pahoittelevaa kumartelua*

    VastaaPoista