Gams

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Tahdon2013 ja kummalliset argumentit

Ajattelin, etten kirjoittaisi blogiin mitään kevään The Kampanjasta eli Tahdon2013:sta vaan pitäisin blogin siltä osin puhtoisena. Turha toivo. Kansalaisaloite on ajanut minut pitkään sisäiseen dialogiin avioliittoinstituution paikasta ja merkityksestä tässä maailmassa sekä kummastelemaan akateemisesti koulutettujen ihmisten halua tarttua sanasotaan lähtiessään pussilliseen halventavia ja alentavia pejoratiiveja epäsuoremman, rivien väliin piilotettavan leimaamissanaston sijaan (ovatpahan ainakin rehellisiä eikä kukaan voi syyttää saivartelusta) - näistä teemoista ehkä joskus paremmalla ajalla enemmän.

Tässä postauksessa minun on ehdottomasti saatava jakaa kaksi riemukasta ja uskomattoman huvittavaa syytä vastustaa sukupuolineutraalia avioliittolakia tai homoutta ylipäätään. Näihin molempiin "argumentteihin" vetoavia ihmisiä on yllättävää kyllä tullut vastaan useampi kuin yksi. Koskaan en näitä "argumentteja" kohdatessani oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa vai molempia - jos joku keksii hyvän reaktiotavan, kertokoon.

1. "Jos sukupuolineutraali avioliittolaki tulee voimaan, ei enää automaattisesti voi päätellä mitä sukupuolta olevan henkilön kanssa ihminen on naimisissa ja sitten sitä pitää selitellä. Selittely on noloa."

Jep, joo-o, näinhän se on. Tähän argumenttiin vedoten suomen kielestä on tosin ehdottomasti poistettava vähintäänkin seuraavat sanat: seurustella, parisuhde, tapailla ja deittailla, koska yksikään näistä sanoista ei kerro mitä sukupuolta verbilauseen kokija ja tekijä ovat. Jos sanoja ei nyt sentään kokonaan suomen kielestä poisteta, on ehdottoman tärkeää ryhtyä määrittelemään niiden tarkoitteita paremmin tai yhdistettävä niihin etuliitteitä, jotka varmasti paljastavat mitä sukupuolta edustavaa henkilöä puhuja tapailee. Myös sellaisten sanojen kuin kulta, rakas, deitti, kumppani, muru ja kultaseni poistosta on ryhdyttävä keskustelemaan, sillä yksikään näistä sanoista ei ilmaise tarkoitteensa sukupuolta.

2. "Kun vaan ajatteleekin miten homot tekee sitä, tulee tosi ällö olo."

Ja minulle tulee järkyttävän ällö olo, kun joudun olemaan tekemisissä henkilön kanssa, joka käyttää tätä argumenttina homoseksuaalisuutta vastaan. Tällaista "argumenttia" käyttävä ihminen näet selvästi ajattelee vain ja ainostaan seksiä muita ihmisiä kohdatessaan. Ilmeisesti tällä argumentilla yritetään korostaa sitä, miten kieroituneita perverssejä homoseksuaaliset ihmiset ovat, mutta ikävä kyllä tämä osuu käyttäjänsä omaan nilkkaan ja saa hänet itsensä vaikuttamaan perversseistä perversseimmältä.
Kuulija nimittäin olettaa seuraavaa: Kun tällaiselle henkilölle esitellään vaikkapa vasta naapuriin muuttanut pariskunta Matti ja Maija, hän selkeästi pohtii, millaistahan mahtaa Matin ja Maijan seksielämä olla; mistähän asennosta Maija pitää ja missähän asennossa se Matin ja Maijan esikoinen oikein sai alkunsa. Tai vastaavasti, kun tällainen henkilö esitellään vaikkapa Liisalle, joka on sinkku, nousee hänen mieleensä kysymyksiä Liisan baarireissuista, yhdenillanjutuista ja mahdollisesta seksilelukokoelmasta. Ja luvalla sanoen tällainen on aika ällöä. Minua ei ainakaan itseäni hirveästi innostaisi olla tekemisissä henkilön kanssa, jonka ensimmäinen ja ainoa ajatus minusta on parisuhdestatuksestani pääteltävissä oleva seksielämäni.

Tällaisia siis tänään. Muita hienoja argumentteja löytyy muun muassa Marko Ahosen Homot aviohelvettiin-kolumnista sekä tietysti Oras Tynkkysen kolumnista 8 (huonoa) syytä vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia - pakko linkata varmuuden vuoksi, jos joku vaikkapa on vahingossa ne missannut (epäilen, mutta koskaan ei voi olla varma).

2 kommenttia:

  1. Olisit voinut listata enemmänkin näitä kömplelöitä argumentteja, joita varmasti olet kohdannut asiasta väiteltäessä. Oli huvittavaa lukea vastineita. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin nuo Ahosen ja Tynkkysen kolumnien argumentit vastaa niitä argumentteja, joihin itekin oon törmännyt. Turha toisto ei tuntunut mielekkäältä, joten päätin jakaa vaan nää kaksi mielestäni hupsuinta :D

      Poista